ARCHITECTENBUREAU Ilse Verlé
Architectuur - restauraties - werfcoördinatie
HOME VISIE NIEUWBOUW VERBOUWINGEN RESTAURATIE CONTACT

Nieuwbouw > Avie

Project: Commercieel kantoor Avie
Regio: Ninove
Omschrijving:
Commercieel kantoor met bovenliggend appartement

Uitwerking:
Het gelijkvloers bestaat enerzijds uit een landschapskantoor, met daarnaast een ruime kantoor- en ontvangstruimte voor de CEO’s.Een ‘lightwell’ brengt het licht tot diep in de kantoorruimte. De ramen van de lightwell kunnen bij goed weer volledig open geschoven worden, waardoor deze buitenruimte actief deel gaat uit maken van de kantoorruimte. Op de verdieping wordt een ruim 3 kamer-appartement voorzien met uitzicht op de Dender. Het gebouw bestaat uit de combinatie van een staalstructuur met traditioneel metselwerk en wordt afgewerkt met een witte gevelbepleistering.De eyecatcher van het gebouw is echter het door V-vormige kolommen opgetilde terras. Dit werd uitgewerkt in een houten bekleding met open voeg, waarin ook de terraskast en de gelijkvloerse fietsenberging op gaan. De houten lamellenbekleding wordt doorgetrokken tot in het interieur en vormt zo de structurerende kern waarrond het ontwerp is opgebouwd.
 
 
 
©2007 Architectenbureau Ilse Verlé bv-bvba - Denderkaai 48/8 - 9400 Ninove – T. 054/588 011 – G. 0495/20 93 95 – E. info@ilseverle.beFB. Bezoek ons op Facebook