ARCHITECTENBUREAU Ilse Verlé
Architectuur - restauraties - werfcoördinatie
HOME VISIE NIEUWBOUW VERBOUWINGEN RESTAURATIE CONTACT

Verbouwingen > DGPE

Project: DGPE
Regio: Zottegem
Omschrijving:
Uitbreiding aan de zijgevel

Uitwerking:
Tegen de rechter wachtgevel wordt een nieuw volume voorzien, als aanvulling van de momenteel beperkte leefruimte. Waar de bestaande leefruimte eerder introvert is van karakter, opent het nieuwe deel zich volledig naar de achterliggende buitenruimtes. De beglaasde kop van het gebouw maakt bovendien de verbinding tussen de verschillende buitenruimtes. Langs de rechterzijde van de nieuwe uitbreiding, waar deze paalt aan de oprit, blijft de gevel eerder gesloten. Het strookvormig raam loopt in het interieur door in een lichtstraat van het plafond.De bestaande en nieuwe leefruimtes worden via een muurdoorbraak met elkaar verbonden. De ongepleisterde wachtgevel wordt als authentiek element doorgetrokken in het nieuwe interieur.
 
 
 
©2007 Architectenbureau Ilse Verlé bv-bvba - Denderkaai 48/8 - 9400 Ninove – T. 054/588 011 – G. 0495/20 93 95 – E. info@ilseverle.beFB. Bezoek ons op Facebook