Residentie Ferrovia
Karel & An

Lies

Categorie: Feelgood Woningen
Locatie: Ninove

 

De leefruimte met open keuken heeft een royale breedte en is volledig beglaasd, uitkijkend op de tuin en terras van de woning.


De woning maakt deel uit van een beperkt verdichtingsproject, samen met een meergezinswoning en een halfopen ééngezinswoning. Ze ligt in een rustige straat, met alle voorzieningen op wandel- en fietsafstand. De straat komt iets verder uit op de wandelwegen door de kouters van Ninove

Architectuur

De architectuur is licht en warm, met een sokkel in een warme gevelsteen op het gelijkvloers en crepie op de verdiepingen.


Uitwerking

De woning is van het gesloten type. Ze is compact, maar tegelijk ook genereus ruim. Denk hier alle vooroordelen van gesloten bebouwingen weg. Het gaat hier om een doorzonwoning, waar het licht van de ochtend tot de avond binnen komt. Een lichtkoepel boven de open trap brengt het licht tot diep in de woning. De leefruimte met open keuken heeft een royale breedte en is volledig beglaasd, uitkijkend op de tuin en terras van de woning. Doordat ze gesloten van type is, is de energievraag van de woning ook dadelijk een stuk beperkter. In combinatie met een lucht-warmtepomp, een groot aandeel zonne-energie, en een goede luchtdichtheid resulteert dit in een E-peil van -8.


Overtuigd door dit project en zelf een architect nodig?


Meer projecten als dit